Amestec faina pentru gogosi fara gluten, Szafi Free 1000g

30,30 lei

Produs vegan, nu conține: gluten, lapte, ouă, soia, drojdie, porumb, orez, cartofi. Zaharurile apar doar sub forma lor naturală, bogat in fibre, sarac in grasimi.

Ingrediente: făinuri fără gluten (făină de mei, făină de sorg), amidon (amidon de tapioca), fibre vegetale (făină de psyllium husk, făină de fibre de bambus), agent de afânare (bicarbonat de sodiu), agent de aciditate (acid citric).
Valori nutritive medii în 100g de amestec de făină:
Energie:                                                 1410kJ/334kcal
Lipide:                                                          1,6g
din care saturați:                                        0,5g
Carbohidrați:                                             67g
din care zaharuri(1):                                   1,6g
Fibre:                                                           14,3g
Proteine:                                                       5,6g
sare:                                                               0,03g

Rețetă gogoși (7gogoși):
Ingrediente:

  • 160g apă caldă (nu fierbinte, dar mai cald decât călâie),
  • 5g oțet din mere sau zeamă proaspătă de lămâie,
  • 12g eritrit (poate fi înlocuit cu zahăr cristal)
  • un vârf de cuțit de sare (cca 0,5g),
  • 5g de coajă rasă de lămâie,
  • un praf de pudră de vanilie bourbon sau un capac de esență de vanilie,
  • 150g amestec de făină pentru gogoși Szafi Free.

Preparare: se încinge uleiul de cocos. Pregătim apa și adăugăm ingredientele în ordinea de mai sus. Inainte de adăugarea amestecului de făină se amestecă bine. Se adaugă făina și se frământă bine. Se lasă să stea 5 minute.
Se întinde aluatul pe un pic de făină la o grosime de 1 cm, (nu mai gros, deoarece cât timp se prăjește gogoșii vor crește).
Se rupe aluatul cu un pahar mai mare(8cm), se găurește mijlocul cu un pahar mai mic (3cm). Se prăjesc în ulei în 2 rânduri până se fac aurii (se prăjesc foarte repede) 2-2,5 minute pe parte. Se scot gogoșile pe șervețel. Absorb foarte puțin ulei!
Poate fi servit după gust cu gem, în glazură de ciocolată sau glazură de zahăr.