Amestec faina fara gluten pentru paine cu carbohidrati scazuti, Szafi Free 1000g

30,30 lei

Produs vegan, nu conține: gluten, lapte, ouă, soia, semințe uleioase, terci, porumb, orez, cartofi. Zaharurile apar doar sub forma lor naturală. Recomandat pentru cazurile de intoleranță alimentară multiplă!

Ingrediente: amestec de făină fără gluten (hrișcă, mei, cartofi dulci), amidon de tapioca, făină de psyllium husk.

Valori nutritive medii în                        100g amestec de făină,           100g de pâine*
Energie:                                                   1502kJ/354kcal                 933kJ/220kcal
Lipide:                                                             1,7g                               1,3g
din care acizi grași saturați:                            0,4g                               0,4g
Carbohidrați:                                                  74,7g                             45,8g
din care zaharuri:                                          1,4g                               1g
Fibre:                                                              5,2g                               3,2g
Proteine:                                                         7,5g                                4,8g
Sare:                                                              0,02g                              0,82g

Recomandare pentru utilizare:
Ingrediente pentru 1 pâine ( de 495g): 300g de amestec de făină pentru pâine vegan fără gluten cu nivel redus de fibre, 3 g de drojdie uscată, , 1g de bicarbonat de sodiu, 4g sare, 275g apă călâie, 20g de zeamă proaspăt stoasă de lămâie, 1g de ulei pentru uns sau stropit (se poate omite).
Preparare: Diluăm sarea în apa călâie, drojdia și bicarbonatul de sodiu, după care adăugăm amestecul de făină, și îl amestecăm cu un mixer ci spirale. Turnăm aluatul cu ajutorul unei spatule într-o formă de pâine de 12×24. Netezim suprafața aluatului cu spatula umezită. Se lasă aluatul la dospit în cuptor preîncălzit la 50°C, sau într-un loc cald timp de 40-50 de minute. Se preîncălzește cuptorul pentru copt la 210°C (la încălzire sus-jos) se lasă la cuptor 55 de minute.
La scoaterea din cuptor coaja este tare, dar după un timp se va putea felia ușor.
NOTĂ importantă!
– a se folosi exclusiv zeamă proaspăt stoarsă de lămâie, zeama de lămâie din comerț nu este potrivită, este nevoie de aciditatea proaspătă.
– după răcire, feliile de pâine se pot congela, la temperatura camerei se decongelează repede, și devine din nou comestibilă.
– la temperatura camerei, păstrat în pungă de sandwichuri, se păstrează câteva zile proaspătă și pufoasă.