Reteta pizza:
Ingrediente: (pentru 1 pizza de 20cm-100g blat de pizza)
Amestec de faina pentru pizza: 65g + 5g. Zeama proaspat stoarsa de lamaie (se poate inlocui cu otet de mere): 8g, apa calaie: 50g
Preparare: Zeama de lamaie, apa, si 65g de amestec de faina se amesteca si se framanta dupa care se lasa sa stea 10 minute. Dupa asta se adauga atata faina la aluat cat sa fie usor de framantat (cca 5g), dupa care se poate forma aluatul cu mana presarata cu faina. Se aseaza in forma de pizza de 20 cm captusit cu hartie de copt, stropit usor cu ulei (de ulei este nevoie pentru ca blatul de pizza sa nu se lipească, chiar daca hartia pentru copt este de mai proasta calitate)!
Aluatul se unge gros cu sos de rosii, ca aluatul sa-l absoarbe, si se aseaza umplutura preferata.
Se coace la cuptor preincalzit, cu foc de jos si sus, la 200°C timp de 10 min, dupa care se lasa 12 minute la 180°C.
Daca dieta permite cascavalul, si dorim sa punem si cascaval, se recomanda a se pune in ultimele 5 minute
Amestec faina fara gluten pentru pizza, Szafi Free 1kg
53,30 lei
Vegan, fara gluten, lapte, oua, drojdie, porumb, cartof, orez, soia.
Sursa de fibre, cu grasime redusa. Cu condimente italiene.
Ingrediente: amestec faina fara gluten (hrisca, mei), amidon de tapioca, amestec fibre (faina de fibre de bambus, faina de psyllium husk), agent de afanare: carbonati de sodiu, condimente (oregano, busuioc, cimbru, rozmarin, maiorana, cimbrișor, salvie), sare, agent stabilizator (acid citric).
Valori nutritive medii in 100g produs:
Energie 336kcal/1421kJ
Lipide: 1,9g din care saturati 0,5g
Carbohidrati 66,0g din care zaharuri: 1,4g
Fibre: 11,0g Proteine: 8,3g sare: 0,78g
Nu contine adaos de zahar. Zaharurile se regasesc doar sub forma lor naturala
Alergeni: Produsul poate contine urme de susan, mustar, telina, nuci, sulfati, lupin!