Amestec fibre fara gluten cu carbohidrati scazuti, Szafi Reform 500g

56,90 lei

Ingrediente: fibre de bambus, făină de psyllium husk, stabilizator de aciditate: acid citric, agent de îngroșare: făină de konjac

Valori nutritive medii             in 100g de amestec făină:             100g pâine*

Energie                                         785kJ/196kcal                     523kJ/127kcal

lipide                                               0,5g                                          4,4g

din care saturați                           0,1g                                          1,4g

carbohidrați                                     1,1g                                          1,4g

din care zaharuri                          0,6g                                          0,5g

fibre                                               91,6g                                        23,1g

proteine                                           0,9g                                          8,9g

sare                                                 0,23g                                        1,2g

* Conform rețetei recomandate fără zeama de lămâie și praful de albuș de ouă, preparat cu bicarbonat de sodiu.

Din energia a 100g de amestec de fibre 733kJ/183kcal provin din fibre. Din energia a 100g de pâine 185kJ/16kcal provin din fibre. Nu conține adaos de zaharuri. Conține zaharuri naturale din ingrediente

Produsul poate contine urme de susan, mustar, telina, nuci, sulfati, lupin!

 

Descriere

Rețetă recomandată: pâine bogată în fibre (cu nivel de carbohidrați cu 97% mai redus și fără gluten): Ingrediente: 75g amestec de fibre pentru produse cu nivel redus de carbohidrați Szafi Reform, 12g făină de fibre de bambus Szafi Reform, 12 gr de praf de copt fără fosfați (poate fi înlocuit cu 3g de bicarbonat de sodiu), 3g sare, 2-4g de usturoi uscat măcinat (sau alt amestec de condimente), 3 ouă M, albușul a 3 ouă M, 90g apă călâie (20g apă poate fi înlocuit cu 20g zeamă de lămâie, devine mai gustoasă, mai fragedă, mai albă). Se mai poate adăuga și o lingură de praf de albuș de ouă astfel miezul devine mai uscat.  Este o rețeta de bază pentru pâine, dar se pot adăuga după gust semințe, ceapă roșie uscată, roșii deshidratate, măsline, etc… Preparare: Se amestecă ingredientele uscate și lichide separat unul de celălalt, după care se amestecă toate. Se lasă să stea 5 minute, după care se formează pâinea cu mâna umezită și se așează în tavă căptușită cu hârtie pentru copt. Se pot forma baghete, chifle, și chiar și cornuri, astfel pot ieși 4 bucăți. Suprafața se taie adânc. CoacereSe coace la cuptor cu convecție preîncălzită timp de 60-65 minute la 175°C. Dacă se fac chifle, baghete sau cornuri atunci 35 minute. După coacere se lasa pe grătar să se răcească. Se taie după răcire.