Reteta: chiftele cu legume si morcovi.
Ingrediente: 100 g baza chiftele vegane proteice, 1 g praf de usturoi(sau 2 catei de usturoi), 65 g morcovi razuiti, 5 g patrunjel prospat
maruntit, 10 g suc de lamaie, 80 g apa, ulei pentru prajit.
Mod de preparare: se amesteca toate ingredientele cu apa, in care se torna sucul de lamaie, astfel incat la sfarsit sa adaugam baza
de chiftele. Se lasa 15 minute. După odihnă, împărțiți masa în 9 părți egale și formați mici chiftelute sau mingi din ele cu mâinile umede.
După odihnă, împărțiți masa în 9 părți egale și formați mici chiftelute sau mingi din ele cu mâinile ude
Se încălzește uleiul și apoi se prăjesc chiftelutele timp de 2 ,5-2,5 minute pe ambele parti.
Baza pentru chiftele vegane proteice fara gluten, Szafi Free 300g
25,60 lei
Amestec vegan fara gluten, soia, cartof, porumb, cu germeni de orez cu proteine.
Ingrediente: faina de hrisca, germeni de orez(18%), amidon de tapioca, faina de mei, fibre de bambus, faina din tarate de psyllium,
ceapa uscata, sare, boia, amestec curry(curcuma, coriandru, seminte de schinduf, morcovi, sare, ghimbir, seminte de mustar, chimion, piper cayenne), patrunjel, piper negru, salvie, cimbrisor, oregano, rosmarin, flori de nucsoara, agent de crestere: bicarbonat de sodiu.
Poate contine seminte de susan, telina, nuci, sulfiti si lupin.
A se pastra la loc uscat si racoros.
Tara de provenienta Ungaria.
Valori nutritionale/100g:
valoare energetica: 1471 kj/348 kcal.
Grasimi: 3,2 g, din care: grasimi saturati 0,8 g,
Carbohidrati 54 g,din care: zahar 2,5 g, Fibre: 9,7 g, Protein 21 g, Sare 2,21 g.