Pentru prepararea unei pâini cu aciditate tipică din maia şi aromă exotică de quinoa, supranumită şi aurul incaşilor. Quinoa reprezintă una dintre cele mai bune surse de proteine. Este bogată în calciu, fosfor şi fier. Rezultă aprox. 750 g pâine fără gluten.
Pâine fără gluten din maia de quinoa bio
Ingrediente: Se amestecă bine 1 plic de extract din maia de quinoa Biovegan, 350 g făină de hrişcă, 150 g făină de soia, 1 plic de drojdie BIO Biovegan (9 g) şi 1 linguriţă de sare de mare. Se adaugă apoi 375 ml apă călduţă şi se frământă bine. Se lasă o oră la dospit într-un loc cald. Apoi se frământă din nou şi se pune într-o formă unsă în prealabil. Se pune în cuptorul rece, însoţită de un castron cu apă. Se coace la 180 – 200 ° C timp de aprox. 80 minute, apoi se răstoarnă din formă pe un grătar şi se lasă la răcit.