Mod de preparare:
500g Mix, 370g apa, 10g drojdie proaspata, 30g ulei
de masline extra virgin, 500g piure de rosii, 8g sare,
busuioc, oregano. Se pune faina intr-o oala.Se dizolva
drojdia in apa calduta. Amestecati cu faina pana ce
obtineti un aluat uniform. Cu grija adaugati uleiul si
sarea si preparati aluatul. Acoperiti cu un prosop de
bucatarie si puneti in frigider timp de aprox 2 ore.
Dupa gust condimentati piureul de rosii cu ulei de masline,
sare si oregano. Impartit aluatul in 3-4 parti egale, si lasati
sa creasca. Puneti faina pe maini si intindeti aluatul in
forma de cerc cu diametru de aprox 28-30cm. Puneti in
cuptor preincalzit la 250 C timp de 5-7 minute. Scoateti,
ungeti cu piure de rosii, presarati cu mozzarella si puneti
in cuptor la 250 C timp de 15 minute.