Tahini negru – susan într-o formă surprinzătoare
Susanul negru este un ingredient puternic înrădăcinat în bucătăria din Orientul Mijlociu și Îndepărtat. Pasta, obținută prin măcinarea boabelor sale prăjite, provine și ea din această cultură, iar originile ei datează de sute de ani. Multă vreme însă nu a funcționat ca produs alimentar, ci ca preparat folosit în medicina tradițională chineză – ca remediu pentru problemele stomacului.
Pasta de susan, care este disponibilă pe rafturile virtuale ale magazinului The Planet, este făcută doar din semințe atent selecționate care provin din culturi durabile, ecologice. Datorită acestui fapt, poți fi sigur că ajungi la un produs de cea mai înaltă calitate, care te va surprinde nu numai prin gustul său delicios, ci și cu întreaga valoare nutritivă a susanului.
Pasta tahini de susan negru in rol principal
Produsele tartinabile cu o consistență groasă, dar ușor de tăiat sunt asociate în principal cu aplicațiile tip sandwich. Nu toată lumea va plăcea această versiune de tahini negru, dar după ce adaugă alte câteva produse se poate transforma în hummus delicios. Acesta este perfect atât ca umplutură întinsă pe pâine prăjită, cât și ca baie pentru legume proaspete. În bucătăria asiatică și orientală, tahini este folosit, printre altele, în preparatele cu tăiței wok.
Pasta tahini de susan negru poate fi folosita si intr-o varianta dulce. Îl puteți folosi, de exemplu, pentru a pregăti un desert popular în țările mediteraneene și arabe – halva delicioasă. Va fi, de asemenea, o completare excelentă pentru toate celelalte dulciuri care vor surprinde mulți dinti de dulce cu aromă de nucă și susan, de exemplu brownies sau fursecuri cu fulgi de ovăz.