Pentru o paine de circa 500g aveti nevoie de:
300 g Mix faina fara gluten cu fibre No Gluten Sugar
300 ml apa calduta
7 g sare
10 g ulei de masline
1 lingurita de miere(optional)
10 g drojdie proaspata (sau un plic de drojdie uscata 7g)
Mod de preparare:
In apa calduta se dizolva drojdia, sarea (mierea), se lasa cateva minute ca drojdia sa se activeze (daca folositi drojdie uscata, activarea poate sa dureze 10-15 min).
Se amesteca faina cu lichidul si cu uleiul de masline, si se framanta bine cateva minute. Rezulta un aluat mai lipicios, care lasat la odihna 10-15 min, aluatul devine moderabil.
Se formeaza forma dorita, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu ulei), se acopera cu o folie si se lasa la dospit pana isi mareste volumul (cca 20-30 de min).
Se coace in cuptorul preincalzit la 200 C timp de 50-60 de min.
Pentru o crusta mai crocanta se poate scoate aluatul din forma dupa 30 min si reintrodusa in cuptor pentru restul de 20-30 de min.