Amestec faina pentru paine, chifle, pizza fara gluten, Balviten 1kg

22,40 lei

Ingrediente: amidon de porumb, faina de orez, proteina din mazare, proteina din soia, faina de hrisca, glucoza, fibra de mar, fibra de mazare, agent de ingrosare: hidroxipropil metilceluloza, sare.

Valori energetice 100g: 1553kj/366kcal.

Grasimi: 0,83g, din care grasimi saturate  0,19g,

Carbohidrati 81g din care zahar 4g,

Fibre 1,4g, Proteine 1,8g, sare 1,1g.

Mod de preparare:

Ingredientele: 500g mix pentru paine, 10g drojdie instant sau proaspata, 500ml apa, 1 lingurita de ulei, 1 lingurita de sare.

1. Puneti faina intr-un bol, adaugati drojdia, sarea si apa (dizolvati drojdia proaspata in apa si amestecati cu restul ingredientelor)

2. In timp ce amestecati ingredientele, adaugati treptat uleiul. Framantati pana obtineti o masa omogena. Puneti aluatul intr-o tava de copt unsa, acoperiti cu un prosop de bucatarie si lasati sa se odihneasca pentru aproximativ 30 de minute pana isi va dubla volumul.

3. Preincalziti cuptorul la 200°C (fara aer cald) si puneti o tava cu apa calda in partea de jos a cuptorului. Introduceti tava cu aluatul in cuptor si coaceti pentru aproximativ 50 de minute. Dupa coacere, scoateti painea din tava si lasati-o sa se raceasca.