Reteta pentru biose cu roscove si fructe (12buc)
Ingrediente: Amestec de faina pentru piscot Szafi Free 250g, 170g apa calaie, 25g zeama de lamaie 100%, 70g pudra de eritrit. sau echivalentul din orice alt indulcitor pudra. – pentru briose recomandam 250g de visine fara samburi sau zmeura, capsuni, cirese, 100g mere/zucchini ras (pentru un aluat moale, dar se poate exclude).
Preparare:
Incalzim cuptorul la 180°C, stropim forma de tort cu ulei (ce ne permite dieta). Se dizolva zeama de lamaie, eritritul si merele rase in apa, dupa care adaugam amestecul de faina si se amesteca cu telul cu miscari scurte si rapide, pana devine cremoasa, si se toarna in forma de tort. Se coace in cuptor preincalzit la 180°C timp de 25 minute cu foc sus-jos.
– Pentru briose cu fructe sau piscot cu fructe procedam in felul urmator. Se adauga fructele in aceasta etapa si se coace la cuptor preincalzit la 180°C timp de 18-20 de minute in functie de cat de zemoase sunt fructele.
Se lasa sa se raceasca pe un gratar. Se taie si se umple cu crema si se pune la frigider pentru cateva ore.
Observatie: preparat cu zahar pudra, ajunge 50g.
La temperatura camerei le punem in cutii sau pungi, asa raman gustoase mult timp.