Rețetă recomandată:
Langoș (cu minim 30% carbohidrați mai puțini decât langoșii tradiționali)
Ingrediente pentru 4 langoși, de cca. câte 100g): 200g amestec de făină pentru langoș fără gluten cu nivel scăzut de carbohidrați, 6g sare, 20g zeamă proaspătă de lămâie, 3 ouă mărimea M, 100g apă, +10g amestec de făină pentru frământare și formarea langoșului, se mai pot adăuga 2-3g de granule de usturoi.
Preparare:
Se amestecă bine toate ingredientele cu telul, fără amestecul de făină. Se adaugă amestecul de făină și se frământă până la omogenizarea aluatului. Se lasă să stea 5 minute. Pe o suprafață presărată cu făină se taie aluatul în 4 părți egale, se frământă și se formează bile, după care le întindem la cca 18cm în așa fel ca pe margini aluatul să fie mai gros decât pe mijloc. Se lasă aluatul să se odihnească până se încinge uleiul de cocos (cca 5-10 min). Se prăjesc langoșii pe ambele părți (câte 3 minute pe ambele părți, acest timp poate să difere de puterea focului. Se scot langoții pe șervețel de hărtie ca să absoarbe surplusul de ulei.